Veelgestelde vragen …

Hoe deskundig is een SportFit-begeleider?
Een SportFit-begeleider is altijd een fysiotherapeut die na zijn fysiotherapie opleiding nog een gespecialiseerde opleiding tot SportFit-begeleider heeft gedaan. De SportFit-begeleider is dus zeer deskundig.

Wat kost SportFit?
De kosten van SportFit staan op deze pagina onder tarieven vermeld.

Voor wie is SportFit met name geschikt?
SportFit is geschikt voor iedereen! Er wordt van te voren een SportFit-fitheidtest afgenomen. De gegevens die in deze test worden verzameld, worden gebruikt om voor iedereen een individueel trainingsschema samen te stellen met het oog op individuele trainingsdoelen. Dit kan het verbeteren van het prestatieniveau zijn of gewoon lekker bewegen.

Kunnen lichamelijke klachten via SportFit behandeld worden?
SportFit is vooral bedoeld om uw fitheid en gezondheid te bevorderen en houdt rekening met uw eventuele lichamelijke klachten. Het behandelen van klachten valt onder het domein van fysiotherapie. Deze behandelingen kunnen alleen plaats vinden op verwijzing van een arts en passen niet binnen een SportFitcentrum. Als u in behandeling bent bij een fysiotherapeut kunt u SportFit ziens als een verlengstuk van uw behandeling.

Hoe vaak per week moet ik trainen?
Afhankelijk van uw getraindheid en doelstelling wordt bepaald hoeveel u moet trainen. Bent u ongetraind en wilt u lekker bewegen dan is 1 keer per week een goed begin. Wilt u tot verbetering van uw prestatieniveau komen dan is 2 tot 3 keer per week noodzakelijk. Dat hoeft niet steeds binnen het SportFitcentrum maar kan ook gecombineerd worden met andere trainingsvormen, bijv. hardlopen, wandelen of zwemmen. In overleg met uw SportFit-begeleider stelt u een individueel programma op.

Train je in een SportFit centrum alleen op apparatuur?
Er kunnen verschillende trainingsvormen aangeboden worden. Naast trainen met fitnesstoestellen kan een training ook bestaan uit bijvoorbeeld vrije bewegingsvormen, bewegen op muziek, Indoor-Cycling of ROMmen.

Train je in een SportFit centrum altijd onder begeleiding?
Ja, tijdens de training is er altijd een SportFit deskundige aanwezig die de training begeleidt. Dat is wat SportFit onderscheidt van fitness.

Kan ik de hele dag terecht in een SportFit centrum?
SportFit is geopend van maandag t/m zaterdag. Sporten kan zowel overdag als ‘s avonds. Voor onze sporttijden kunt u ons bellen of bezoeken.

Welke kleding moet ik aan?
Aangezien dat we aan het sporten zijn en een SportFitcentrum wordt er van u verwacht dat u sportieve kleding aantrekt. Ook is het belangrijk indoor sportschoenen (schoenen met lichte zolen die niet afgeven) en een handdoek mee te nemen.

Wat is de meerwaarde van SportFit voor het bedrijfsleven?
De meerwaarde is in eerste instantie afhankelijk van de vraagstelling van het desbetreffende bedrijf. In ieder geval kan worden gesteld dat de lichamelijke en geestelijke conditie van werknemers positief beïnvloed kunnen worden. Ook kan SportFit bijdragen aan een stukje teambuilding binnen het bedrijf.

Gratis proefles

Indien u twijfelt of pilates wel bij u past bieden wij u de gelegenheid om gebruik te maken van een gratis proefles.

Tarieven en openingstijden

Voor informatie over de tarieven klik hier.