Op je tanden bijten en grenzen verleggen.
Spinning is kracht en souplesse, berg-op, berg-af, samen fietsen, conditie, afvallen, sprinten en doorzetten…

Stap op de Indoor-Cyclingfiets, zet je voeten vast op de pedalen en laat je gaan. Er is letterlijk geen ontkomen meer aan, je benen blijven doorgaan. Meegevoerd door het ritme van de muziek, opgezweept door de instructeur, voel je dat je honderd procent aan het trainen bent. Je hart en je longen pompen, adrenaline komt vrij, het is echt verslavend. En na elke les voel je je moe maar ongelofelijk voldaan. Klaar voor de volgende les.

Je hoeft geen wielrenner te zijn om Indoor-Cycling leuk te vinden. Indoor-Cycling is fietsen in een groep, in de zaal, op het ritme van gevarieerde muziek. Indoor-Cycling is een cardiovasculaire training. Dit betekend dat de training gericht is op hart en vaten. Onze instructeur brengt elke deelnemer uitdagend, maar altijd veilig naar de grenzen van zijn of haar conditionele mogelijkheden.

Waarom Indoor-Cycling

Indoor-Cycling is leuk en erg gezond, omdat het de fysieke gesteldheid van het lichaam bevordert. Het is goed voor:

• het sterker maken van het hart;
• het groter maken van de longinhoud dus conditietraining;
• een regelmatige bloedsomloop;
• het elastischer maken van spieren;
• het sterker maken van spieren;
• vetverbranding en dus afvallen.

Indoor-Cycling lessen

De Indoor-Cyclingfiets kan in verschillende standen worden gezet, zodat je meer of minder weerstand krijgt tijdens het fietsen. Doordat men zelf de weerstand van de fiets kan bepalen, is Indoor-Cycling geschikt voor iedereen. De instructeur zorgt ervoor dat iedereen verantwoord traint. Luisteren naar je lichaam is hierbij erg belangrijk.

Er zijn verschillende niveau’s waarop men kan fietsen bij SportFit Bergen op Zoom. Voor de beginners die niet zo’n goede basisconditie heeft is een half uur meer dan genoeg. Heb je al een goede basisconditie dan kan je je wagen aan een heel uur Indoor-Cycling. Voor de vergevorderde en met name voor wielrenners die sterker de winter uit willen komen is er speciale wielertraining op de Indoor-Cyclingfiets.

Gratis proefles

Indien u twijfelt of pilates wel bij u past bieden wij u de gelegenheid om gebruik te maken van een gratis proefles.

Tarieven en openingstijden

Voor informatie over de tarieven klik hier.